Инвестицията в шафранов минзухар е голяма и скъпа, но може да бъде изключително успешна, тъй като само 20% от нуждите на международния пазар са задоволени. Въпреки високата първоначална инвестиция, пазарът „обещава“ бърза възвращаемост и висока печалба.

Ако инвестицията в шафран Ви се струва примамлива, но нямате възможност за пълно финансиране, то Програма за развитие на селски райони ви дава тази възможност. Мерките, по които можете да финансирате своята инвестиция са:

Подмярка 4. 1 ” Инвестиции в земеделски стопанства”
Подмярка 4.1.2 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от ТПП за развитието на малки стопанства
Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“

Програмата позволява да направите допълнителни инвестиции, които да подобрят добивите и качеството на продукцията от една шафранова плантация. Пример за това може да бъде изграждането на сондажи, капково напояване, закупуването на специализирана земеделска техника и транспортни средства.

Също така земеделците, които се решат да отглеждат шафранов минзухар, имат правото на европейски субсидии по мярка 6.1 (Млад фермер) в размер на 25,000 евро, която ще стартира края на м.Август 2017г.

Категории: Без категория

2 Коментара

Стоян Евгениев · 17.10.2020 на 3:11

Здравейте, преди време имах намерение да отглеждам шафран. Но, по стечение на обстоятелства независещи от мен, намерението ми не се осъществи. Наскоро един приятел събуди наново този ми интерес. Имам един въпрос, актуална ли е тази информация до момента?

Красимир Атанасов · 08.04.2021 на 23:57

Къде мога да се обърна за субсидии и какви документи са необходими

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Call Now ButtonОБАДИ СЕ СЕГА