За разлика от нормалните луковици на Crocus, луковиците Шафран (Crocus Sativus) се размножават по гърдите от луковицата „майка“ на Crocus Sativus. Други видове Crocus се размножават от семената. През вегетационния сезон през пролетта „майката“ на Crocus Sativus произвежда малки дъщерни луковици около себе си. В края на вегетационния период майчината луковица се консумира от дъщерята на Crocus Sativus. Най-интересното е, че всички дъщерни луковици произвеждат нови цветя през есента на следващия сезон.

Отглеждането на професионална шафранска култура благодарение на възпроизвеждането е дългосрочна инвестиция, при която всяка година се увеличава добивът от цъфтеж.

Изключително важно е да се закупят луковици от добър и надежден източник. Много производители предлагат своите луковици на пазара, след като цикълът им на презасаждане е достигнат след пет години – луковиците са изчерпани и процесът на възпроизвеждане е много разочароващ. Резултатът от възпроизводствената способност на луковиците ще бъде видим само една година след закупуването на им.

Луковицитена Crocus Sativus, които са свежи и не са били използвани за производство на шафран, отглеждани на годишно въртящо се място, са доказали, че имат много по-голям възпроизводствен капацитет.

Нашата фирма има договор и закупува шафрановите луковици от най-големия производител на луковици в Холандия, поради което нашите луковици са гарантирано ново производство, а не изхабени и стари луковици, които няма да дадат никаква реколта!

Максималното количество цветя, които сме виждали в началото на реколтата, са били 24 цветя от една луковица!

Възпроизвеждането се случва през пролетта. Уверете се, че по време на пролетта луковиците ще имат достатъчно вода, тъй като процесът на възпроизвеждане е в разгара си. През лятото Crocus Sativus обича топли и сухи условия.

Категории: Без категория

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ОБАДИ СЕ СЕГА