НЕЩАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗАПОМНИТЕ ПРИ ЗАКУПУВАНЕТО НА ШАФРАН!

шафран

Винаги ще има нечестни търговци, които биха се радвали да ви изиграят. Най-добрият начин да предотвратите измама е да купувате само от надеждни дилъри. Бъдете любознателни. Бъди информиран. Бъдете наясно с основите на шафрана:

– Шафранът е скъп. Всяка сума, по-ниска от цената на международния пазар, би трябвало вече да ви изпраща предупредителни сигнали.

– Потърсете установени марки. Дори ако те продават на намалени цени, вие сте в добри ръце.

– Шафроновите нишки трябва да са сухи и крехки, не меки и лепкави.

– Шафранът издава пикантен, свеж аромат; ако е мухлясал, или мирише на някакво химическо вещество, стойте далече от него

– Шафроновите нишки са еднакви по размер, но не са еднакви на цвят. Ако всички нишки имат точно същото зачервяване от край до край, те биха могли да бъдат боядисани, за да прикрият истинския цвят отдолу.

– Шaфроновите нишки имат ярък червен цвят, с леко по-светъл цветен навит връх, по-скоро като червено-оранжев. Еднакво червено означава, че материалът е стар.

– Запознайте се с различните видове:

Най-висококачественият шафран, който се нарича шафран, шаргол или премиум червен, съдържа само ярко червената част на стигмата, жълтата част се отстранява преди процеса на сушене. Ако шафрана съдържа червена с жълта консистенция на стигмите, означава шафран с по-ниско качество.

– Пакетът трябва да показва датата на прибиране на реколтата и тя трябва да е скорошна.

– По-добре купете нишките, отколкото прахообразната форма. Трудно е да се определи между фалшив и автентичен шафран на прах, освен ако нямате право да тествате продукта преди покупката.

Категории: Без категория

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ОБАДИ СЕ СЕГА