България, Китай, Agrozona.bg

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа координира изготвянето списък/регистър на българските фирми, заявили желание да изнасят шафран и шафранови луковици за Китай.

Във връзка със започналите процедури по изпълнение на изискванията за внос в Китай, Генералната митническа администрация на КНР изпрати до Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) въпросник за анализ на риска.

Желаещите производители на шафран и шафранови луковици следва да предоставят на БАБХ:

  • Име на фирмата
  • Адрес /пощенски код, град, община, област, държава/
  • ЕИК номер/ Булстат
  • Лице за контакт /Име, Мобилен, Тел, Email)
  • Вид земеделска продукция
  • Информация за преработвателните си предприятия

За КНР могат да изнасят единствено одобрени предприятия, за които БАБХ гарантира пред китайските компетентни власти, че спазват разписаните хигиенни правила в законодателството и изпълняват договорените условия за износ.

Известно е, че шафранът успешно вирее на наша територия и през последните години популярността на земеделската култура нарасна. Китайски експерти са на мнение, че отглеждането на шафран би могло да повиши конкурентоспособността на китайското земеделие и да подпомогне увеличаването на доходите на заетите с производството на културата.

Автор: https://agrozona.bg/

Категории: Без категория

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Call Now ButtonОБАДИ СЕ СЕГА