България, Китай, Agrozona.bg

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа координира изготвянето списък/регистър на българските фирми, заявили желание да изнасят шафран и шафранови луковици за Китай.

Във връзка със започналите процедури по изпълнение на изискванията за внос в Китай, Генералната митническа администрация на КНР изпрати до Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) въпросник за анализ на риска.

Желаещите производители на шафран и шафранови луковици следва да предоставят на БАБХ:

  • Име на фирмата
  • Адрес /пощенски код, град, община, област, държава/
  • ЕИК номер/ Булстат
  • Лице за контакт /Име, Мобилен, Тел, Email)
  • Вид земеделска продукция
  • Информация за преработвателните си предприятия

За КНР могат да изнасят единствено одобрени предприятия, за които БАБХ гарантира пред китайските компетентни власти, че спазват разписаните хигиенни правила в законодателството и изпълняват договорените условия за износ.

Известно е, че шафранът успешно вирее на наша територия и през последните години популярността на земеделската култура нарасна. Китайски експерти са на мнение, че отглеждането на шафран би могло да повиши конкурентоспособността на китайското земеделие и да подпомогне увеличаването на доходите на заетите с производството на културата.

Автор: https://agrozona.bg/

Категории: Без категория

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ОБАДИ СЕ СЕГА